Recept:Ostronfärs
Ostronfärs
Kategorier:
Fler recept med:
Det här är husmanskost från en tid då ostron var billig och tillgänglig mat, för alla och envar som bodde utmed kusten.
Ingredienser
För 4 personer
- 10 ostron
- 114 gramäggula
1 äggulor
1 msk
- 85 gram rivet bröd
- 40 gram2,807 msksmör
- ostronsås
- cayennepeppar
- [[Mängd::1 tsk|1 tsk]] persilja
- ":" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.
- Symbolen "[[" användes på en plats där den inte är användbar.
- Delen "]]" av efterfrågningen förstods inte.
- salt
Rensa ostronen, och stöt dem med smör, rivet bröd och äggula samt kryddor till en fin deg, som används till fyllningar och queneller.
- Det här receptet kommer från Kokkonsten av Charles Emil Hagdahl (1896).
Senast uppdaterad 2012-03-23 12:52